UNTRR organizează vineri, 20 ianuarie 2023, de la 9:30, la Hotel Ramada Plaza din Bucureşti, conferința „Cum trebuie să se pregătească transportatorii pentru provocările lui 2023? Dialog cu autoritățile române privind aplicarea Pachetului Mobilitate 1 și a noilor prevederi ale legislației muncii și fiscale”.

Principalii invitați: Larisa PAPPdirector, Inspecția Muncii, Marius ALBAN-consilier pentru afaceri europene MTI, Traian POPA-şef serviciu MTI, Florin GAGEA-director Direcția Monitorizare, Control și Reglementări ISCTR, Nicolae Mihai CUCIUREANU, Șef serviciu la Autoritatea Rutieră Română (ARR). De confirmat participanți: MFP/ANAF.

Moderator: Radu DINESCU, Secretar General UNTRR

Principalele teme ale întâlnirii:

 Implementarea Pachetul Mobilitate 1 și a actelor subsecvente și impactul lor asupra pieței de transport din România

Codul Muncii – şoferii sunt delegaţi, detaşaţi sau lucrători mobili?

  • Codul Muncii sau Legea nr.16/2017 privind detașarea salariaților? Ce aplicăm ca să respectăm Directiva 1057/2020 și care sunt implicațiile pentru firmele românești de transport rutier?
  • Noul model al Contractului de muncă- cum îl completăm și care sunt rubricile obligatorii în cazul conducătorilor auto pentru care completăm certificate de detașare?
  • Plata șoferilor conform Directivei 1057/2020: Din ce se compune Remunerația? Salariu+indemnizația de detașare?

Regimul fiscal al indemnizațiilor de detașare acordate șoferilor detașați transnațional. Ce condiții trebuie să îndeplinească firma de transport pentru a acorda șoferilor detașați indemnizații neimpozabile în limita a 3 salarii de bază? Obligațiile transportatorilor privind noile sisteme e-transport, e-Facturare și SAF-T

  • Cum se calculează corect indemnizația de detașare/de detașare transnațională în cazul șoferilor detașați?
  • Cum se aplică de la 01 Ianuarie 2023 articolul 76 din Codul Fiscal?
  • Ce trebuie să declarare un operator de transport în D112?
  • Care sunt documentele pe care trebuie să le completeze o firmă de transport pentru a justifica dacă este îndreptățită să acorde sau nu indemnizație de detașare conducătorului auto?
  • Care este regimul fiscal al sumelor acordate pentru acoperirea costurilor de masă ale șoferilor dintransport internațional în UE?

Strategia națională de control privind timpii de conducere și de odihnă în activitatea lucrătorilor mobili şi detașarea şoferilor. Cum controlează ISCTR prevederile Pachetului Mobilitate 1 – întoarcerea acasă a șoferilor și a camionului? În ce situații se retrage licența comunitară?

  • Ce dovezi trebuie să prezinte o firmă de transport pentru a demonstra întoarcerea acasă a șoferilor și a vehiculului; cine controlează- autoritățile naționale sau toate autoritățile din statele membre? Când scoatem cardul din tahograf?
  • Câte firme de transport din România au fost controlate în 2022 prin IMI? Câte controale sunt în desfășurare?
  • Repausul de 45 hobligatoriu în afara cabinei camionului, cum și cine poate sancționa? Se poate sancționa retroactiv în trafic?
  • Cum se aplică regulamentele 694/2022 și 695/2022?
  • Ce măsuri sunt aplicate transportatorilor dacă ISCTR constată că nu s-au întors acasă vehiculele la 8 săptămâni?
  • Prezentarea pieței de transport din România din perspectiva ARR
  • Directiva 2561/2022 privind calificarea inițială şi formarea periodică a şoferilorai anumitor vehicule pentru transport de mărfuri sau de persoane în legislația națională. Vor putea firmele de transport să obțină pentru șoferii non-UE atestatele prevăzute la art. 5 din Reg.1072/2009?

Agenda conferinței este disponibilă AICI.

În cadrul evenimentului vor exista sesiuni de întrebări și răspunsuri.

Locurile în sală sunt limitate!

Pentru înregistrare, completați formularul de înscriere disponibil AICI. Acesta se va transmite pe adresa de e-mail: lorena.sandu@untrr.ro.

Persoana de contact: Lorena SANDU

Telefon: 021-336.77.88, Mobil: 0720.999.233

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut