Analiștii sunt de părere că situaţia conflictuală din Israel s-ar putea prelungi, ceea ce va duce la creșterea prețurilor de consum la combustibil și alte resurse energetice. Ca o reacţie în lanţ, scumpirea va avea consecințe negative pentru toate modurile de transport, notează Trasporto Europa.

Potrivit experților, atacul Hamas asupra Israelului și reacția Tel Avivului va afecta imediat prețurile energiei. Încă din 9 octombrie 2023, la deschiderea pieței din Amsterdam, prețul gazelor naturale crescuse cu 8,3%, până la 41,40 EUR pe megawatt-oră (MWh), iar prețul petrolului WTI crescuse cu 3,5%, până la 85 USD pe baril.

Pe lângă creșterea prețurilor la combustibil, o posibilă implicare iraniană ar putea afecta traficul naval din Golful Persic, prin care tranzitează o mare parte din petrolul mondial.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut