APM Terminals Mumbai din India va lansa un serviciu de transport feroviar de marfă dedicat mișcării containerelor goale. Cel mai aglomerat terminal de manipulare a containerelor din India înregistrează o cerere în creștere pentru repoziționarea containerelor goale pe calea ferată din cauza congestionării drumurilor și a terminalelor portuare.

„Vedem o cerere în creștere din partea bazei noastre diverse de clienți pentru soluții în afara serviciilor convenționale pe care le oferă în mod normal un terminal de containere”, a comentat Girish Aggarwal, CEO al APM Terminals Mumbai. „Acest lucru include un accent sporit pe transportul terestru și pe o disponibilitate mai bună și mai rapidă a echipamentelor. Cu acest nou produs, ajutăm clienții să își organizeze mai bine logistica, reducând în același timp presiunea pe şosele și îmbunătățind siguranța.”

Aglomerația rutieră dintre nodurile de transport din India pare să fie principalul motor al deciziei APM Terminals Mumbai de a lansa un tren pentru containerele goale care în mod obişnuit erau transportate rutier. Însă aceasta nu este o soluție viabilă în termeni de mediu și de livrare, deoarece durează mult mai mult decât este necesar pentru a ajunge la destinație. „Noul serviciu feroviar oferă, de asemenea, o mai mare vizibilitate a locației inventarului și permite o mai bună planificare a lanțului de aprovizionare de către clienți”, a explicat compania.

Cu această soluție feroviară personalizată, „liniile de transport maritim și clienții individuali își pot repoziționa stocul gol pe calea ferată de la terminalul de containere la depozitele interioare, de la depouri la terminal sau chiar între depozite individuale, prin terminal.” În acest fel, timpii de așteptare pentru containerele goale vor scădea semnificativ, iar proprietarii de containere își vor putea recupera și refolosi echipamentele mai eficient.

Transportul containerelor goale ar putea să nu fie cea mai profitabilă afacere pentru calea ferată. Cu toate acestea, se poate dovedi salvatoare pentru lanțul de aprovizionare, generând venituri suplimentare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare