În Germania, Consiliul Federal a votat împotriva taxării autoutilitarelor de până la 3,5 tone – în ciuda apelului unui ministru al transporturilor de stat.

Vineri, 8 iulie, Consiliul Federal s-a pronunțat împotriva extinderii obligației de taxare la vehiculele uşoare, de până la 3,5 tone.

Ministrul Transporturilor din Baden-Württemberg, Winfried Hermann, a cerut anterior în plen includerea acestei clase de vehicule, invocând drept motiv o „sprintare” în transportul de marfă pe distanțe lungi. Pe de o parte, contrazice ideea de a economisi energie și de a evita traficul, de a împărți încărcătura în multe camioane mici, pe de altă parte, aceste vehicule sunt pe drum fără limită de viteză și fără înregistrare fiabilă a timpilor de conducere și odihnă, ceea ce pune în pericol siguranța rutieră.

Consiliul Federal s-a pronunțat și în favoarea includerii în proiectul de lege a scutirii de taxă pentru toate camioanele înainte și după transportul combinat până la o distanță de 50 de kilometri. „Față de costurile pentru transportul feroviar, sosirea și plecarea cu camionul reprezintă un element de cost major”, se arată în justificare. Scutirea de taxa pentru camioane este „deci necesară urgent aici și aduce o contribuție semnificativă la schimbarea traficului și la transportul durabil de marfă”.

În plus, în vederea inflației, Bundesrat face apel la guvernul federal să „reexamineze valoarea cotei de taxare a infrastructurii în termen de un an prin intermediul unei analize actualizate a costurilor și să ajusteze tarifele în conformitate cu principiul echivalenței și recuperarea costurilor”. Raportul de cost al drumurilor finalizat la sfârșitul lui 2021 nu ține cont de cele mai recente creșteri de costuri, potrivit Verkehrs Rundschau.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare