Consiliul Patronatelor ESG din România (CPESGR) invită toate părțile interesate – profesioniști dedicați mediului înconjurător, aspectelor sociale și guvernanței corporative – să participe la elaborarea primului Ghid pentru implementarea ESG din România. Ghidul va fi adaptat economiei românești, pentru a servi drept resursă esențială pentru organizații în dezvoltarea și implementarea practicilor ESG (Environment, Social, Governance).

O serie de indicatori cu referire la ESG sunt utilizați pentru a evalua practicile de afaceri și performanța unei organizații cu privire la diferite aspecte de sustenabilitate și etică. De asemenea, aceste criterii ESG oferă o modalitate de a măsura riscurile și oportunitățile de afaceri, iar pe piața de capital sunt folosite pentru evaluarea companiilor și a planurilor de investiții ale acestora.

La nivelul UE, se așteaptă ca, din 2024 până în 2028, din ce în ce mai multe companii să fie supuse obligațiilor de raportare ESG, potrivit Directivei privind raportarea de către întreprinderi de informații privind durabilitatea (CSRD).

În acest context, CPESGR consideră de importanță vitală colaborarea între specialiștii ESG în cadrul unui Grup de Lucru pentru elaborarea primului Ghid pentru implementare ESG din România, trimițând deja invitații către Președinția României, Guvern, BNR, instituții bancare, reprezentanțele de la București ale unor organisme financiare internaționale (Banca Mondială, BERD, International Financial Corporation) și alte organizații.

Orice alte persoane dedicate implementării criteriilor ESG sunt rugate să se înscrie, printr-un mail la adresa cezar.armasu@cpesgr.ro, până pe 10.11.2023, trimițând numele și organizația pe care o reprezintă. Participarea va fi voluntară și nu presupune costuri. Lucrul în echipă va implica sesiuni de brainstorming, analiză și dezvoltare de conținut.

„Buna funcționare a unei companii nu mai poate fi concepută fără îndeplinirea criteriilor ESG, iar din 2024, raportarea non-financiară va deveni obligatorie și în UE, mai întâi pentru companii mari, apoi și pentru firmele mai mici (2026) și chiar cele înregistrate în afara UE (2028). Prin urmare, a venit momentul să realizăm un prim Ghid pentru implementarea ESG, adaptat realităților economiei românești, demers pentru care îi invităm pe cei mai buni specialiști din domeniu să ni se alăture. Printr-un efort colectiv, vom reuși să facem un pas important, care va contribui la dezvoltarea mediului de business din România și a societății în ansamblu”, a declarat Andrei Botiș, Vicepreședinte CPESGR și coordonator al Grupului de Lucru dedicat elaborării Ghidului pentru implementarea ESG.

După constituirea Grupului de Lucru, din care vor face parte experți din toate sectoarele economiei, CPESGR va anunța programul de întâlniri și va stabili un calendar de etape pentru realizarea Ghidului pentru implementarea ESG.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut