Furnizorul german de piese auto Continental a adăugat investiții în valoare de aproximativ 180 de milioane de euro în operațiunile sale din România și a trecut de pragul de 19.000 de angajați la finele lui 2022.

2022 a fost un an în care concernul a finalizat proiecte importante de investiții în România: extensia centrului de inginerie automotive din Timișoara, precum și inaugurarea primei megafabrici din cadrul grupului Continental, tot în capitala Banatului. De asemenea, activitatea fabricilor ContiTech, a celei de anvelope, precum și a celei automotive din Sibiu, la fel ca a centrelor de cercetare și dezvoltare din Iași, Sibiu și Timișoara au înregistrat investiții în echipamente de ultimă generație, precum și în dezvoltarea personalului. „Tehnologiile inovative, cele mai noi competențe din domeniu folosite de specialiștii noștri, precum IA, securitatea cibernetică, cloud computing ș.a., alături de produsele de ultimă generație fabricate în unitățile noastre de producție (anvelope, automotive și ContiTech) dau o nouă formă sectorului auto și mobilității. Zona de inginerie va rămâne un pilon de bază al companiei și în acest an, întregită de software care are un impact semnificativ în transformarea industriei”, spune Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania.

Compania a investit în țara noastră 180 de milioane de euro în 2022, continuând tendința ultimilor ani. „Investițiile în producție, în noi echipamente care determină o agilitate crescută, arată încă o dată că suntem o companie cu încredere în oameni, în abilitățile și experiența lor. Și în 2023 vom pune accentul pe colaborare, concentrându-ne pe siguranță, conducere autonomă, experiența utilizatorului, arhitectură auto, digitalizare, industrie 4.0, excelență operațională, sustenabilitate. Expertiza noastră în software, inginerie de sistem și producție alimentează aceste domenii de creștere.”

În 2023, compania va continua angajările. De asemenea, investițiile planificate vizează valori comparabile cu cele de anul trecut, atât în ceea ce privește extinderea sediilor, cât și în noi echipamente pentru centrele de inginerie și pentru fabricile de anvelope, de componente electronice și ContiTech din România.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare