Producătorul german de anvelope și piese auto, Continental, a anunțat că va concedia mii de oameni din departamentul său auto, ca parte a planului de a economisi 400 de milioane de euro anual în costuri, începând din 2025.

După cum relatează Lojiport, compania a dezvoltat o gamă largă de măsuri care acoperă toate unitățile și nivelurile, inclusiv disponibilizările, fără să se precizeze numărul exact al celor vizaţi de concediere.

Philipp von Hirschheydt, membru al Consiliului de Administrație responsabil pentru divizia de automobile a Continental, a subliniat că măsurile sunt importante pentru a consolida competitivitatea industriei: „Prin urmare, ne uităm la toate funcțiile și procesele, de la vânzări către cercetare și de la dezvoltare către producție, cu o minte deschisă pentru a crește semnificativ eficiența și eficacitatea.”

Presa germană a speculat că numărul disponibilizărilor planificate în departamentul auto al Continental ar putea fi în jur de 5.500, din care peste 1.100 în Germania.

La sfârşitul lui 2022, Grupul avea 200.000 de angajați în 57 de țări.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare