Unitatea din România a producătorului german Continental a declarat că a investit 150 de milioane de euro în 2021, continuând demersurile din ultimii ani de focusare pe echipamente de ultimă generație și pe crearea de noi tehnologii pentru sectorul automotive, şi intenționează să investească o sumă similară şi în acest an.

Compania intenționează să investească acum în proiecte de extindere a clădirilor și în echipamente noi pentru centrele sale de inginerie, precum și în fabricile de anvelope, componente electronice și ContiTech în 2022, potrivit comunicatului de presă al companiei. „Ne poziționăm strategic pentru dezvoltarea de tehnologii inovative și fabricarea de produse pentru viitorul autovehiculelor”, a declarat Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

La sfârșitul lui 2021, Continental avea peste 17.500 de angajați în centrele sale de inginerie și unitățile de producție din România, față de 20.100 la sfârșitul lui 2020. Diferența se datorează separării diviziei Powertrain de grupul Continental în 2019. Divizia a fost redenumită Vitesco Technologies.

Toate cele trei divizii ale Continental sunt reprezentate în România. Compania își desfășoară activitatea în România în fabricile din Timișoara (anvelope, automotive și ContiTech), Sibiu (automotive), Nădab (ContiTech) și Carei (ContiTech) și în centrele de inginerie din Timișoara (automotive și ContiTech), Sibiu (automotive) și Iași (automotive).

Între 1999 și 2021, Continental a investit peste 2 miliarde de euro în România.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare