Furnizorul german de piese auto Continental anunţă noi investiții la Sibiu în extinderea fabricii. Compania se pregătește pentru construirea unei noi clădiri – Modulul 7 de producție – care presupune și extinderea spațiilor conexe: zona de logistică, birouri, infrastructură IT, precum și a cantinei și grădiniței.

Modulul 7, aflat în faza de proiectare, va avea o suprafață de peste 15.000 m2 și o capacitate pentru mai mult de 700 de persoane. Din total, 6.500 m2 sunt alocați zonei de producție, iar restul spațiului este aferent zonei de logistică, de birouri, precum și altor spații adiționale. Extinderea vine și cu un nou corp pentru cantină. Lucrările de construcție sunt prevăzute să înceapă la mijlocul anului viitor.

În cadrul noului modul, ingineri, tehnicieni și operatori, vor lucra la producția de sisteme inteligente de conducere autonomă, sisteme de conectivitate și alte soluții de mobilitate pentru clienți automotive cheie din întreaga lume.

Continental Sibiu a început de asemenea şi lucrările de construcție pentru extinderea grădiniței din locație, dedicată copiilor angajaților. În urma extinderii, grădinița va avea o suprafață de peste 1.000 m2. Extinderea va creşte capacitatea grădiniţei până la 160 de locuri.

Activitatea companiei este într-o continuă dezvoltare iar extinderea sediului va permite, în următorii ani, o creștere a activității de producție și a numărului de angajați în același ritm ca și în anii precedenți.

Continental a realizat în 2021 o cifră de afaceri de 33,8 miliarde de euro și are în prezent peste 190.000 de angajați în 58 de țări și piețe.

În perioada 1999 – 2021 Continental a investit peste 2 miliarde de euro în activităţile din România. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finele lui 2021, Continental avea peste 17.500 de angajaţi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare