Ca parte a finalizării achiziției activelor rusești ale companiei germane Continental AG de către holdingul S8 Capital și a consolidării activelor de anvelope într-un singur cluster, Continental Kaluga LLC a fost redenumită Cordiant Kaluga LLC. Noua denumire legală a intrat în vigoare la 17 august 2023.

Potrivit Retail.ru, compania Cordiant Kaluga LLC va fi responsabilă cu operarea fabricii de anvelope din Kaluga. Redenumirea companiei nu va afecta producția de anvelope și prezența acestora pe piață. Toate obligațiile față de parteneri și distribuitori vor fi îndeplinite în totalitate. Schimbarea denumirii este parte din acordul de achiziție a activelor rusești ale Continental AG de către S8 Capital, care a avut loc pe 23 mai 2023 şi a inclus o fabrică de anvelope în regiunea Kaluga, cu o capacitate de producție de până la 4 milioane de anvelope pe an și un distribuitor de produse finite. Totodată, marca de anvelope Continental Gislaved a fost transferată holdingului S8 Capital.

La 30 mai 2023, S8 Capital a achiziționat producătorul de anvelope Cordiant JSC, respectiv trei unităţi de producție din Yaroslavl și Omsk, cu o capacitate de până la 9 milioane de anvelope pe an, centrul științific și tehnic Intyre și centrul de reparații Technotire.

Prezentarea oficială a noilor mărci de anvelope și a strategiei de dezvoltare a noii entităţi va avea loc în decembrie 2023.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut