Pe 4 martie, Michelin a anunțat că „se confruntă cu probleme majore de logistică și transport pentru a-și aproviziona fabricile și livra clienților”. Prin urmare, „pentru optimizarea operațiunilor și adaptarea managementului fluxului, Grupul a luat decizia de a opri producția în unele dintre fabricile sale europene pentru câteva zile în săptămânile următoare. Fiecare site va decide durata și implementarea specifică”. Majoritatea materiilor prime folosite de cele 46 de fabrici europene ale Michelin (din care una în Rusia) provin din Rusia, flux care acum a fost întrerupt din cauza războiului.

Conflictul din Ucraina are impact şi asupra operațiunilor de la fabrica de anvelope Continental din Kaluga, Rusia. Un purtător de cuvânt a confirmat pentru Tyrepress.com că producătorul a „suspendat producția de anvelope destinate exportului la uzina din Kaluga, până la o nouă notificare”.

Fabrica din Kaluga a fost deschisă în 2013, iar peste 50% din producție merge la export.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare