Indexul Drewry privind tarifele spot din transportul maritim de containere arată o continuare a redresării și în a doua săptămână a lunii noiembrie pe rutele dintre China și Europa, în timp ce tarifele transatlantice rămân negative.

Recuperarea tarifelor de marfă spot pentru transportul maritim de containere, care a început la sfârșitul lui octombrie 2023, continuă și în cea de-a doua săptămână a lunii noiembrie. Indicele global Drewry a crescut cu 7% săptămânal, iar cele mai bune rezultate apar pe rutele dintre China și Europa. Rata medie de transport între Shanghai și Rotterdam a crescut cu până la 21%, de la 1.048 la 1.272 de dolari/TEU în șapte zile. Tariful din Shanghai în Genova are o creștere mai mică, de 8%, de la 1.359 la 1.470 de USD/TEU.

Evoluţii pozitive se înregistrează şi pe rutele transpacifice, din China către SUA: Shanghai – Los Angeles crește cu 5%, până la 2.287 de dolari, iar Shanghai – New York cu 2%, până la 2.661 de dolari.

Tendința negativă continuă însă pentru celelalte rute analizate: -1% între Rotterdam și Shanghai (461 USD/TEU), -2% între Los Angeles și Shanghai (769 USD), -1% între Rotterdam și New York (1.488 USD) și -8% între New York și Rotterdam (602 USD).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut