Compania daneză de transport Contrans a fost amendată cu 1,2 milioane de coroane (circa 161.000 de euro). În același timp, o companie de transport poloneză cu legături strânse cu Contrans a fost amendată cu 750.000 de coroane (100.000 de euro). Ambele companii au fost penalizate pentru efectuarea pauzei de 45 h în vehicul de către şoferi şi pentru încălcări ale cabotajului.

Ancheta, care a început prin percheziţia sediului Contrans din Kolding de către Poliția din Iutlanda de Sud-Est în septembrie 2022, s-a încheiat acum cu o amendă mare. „Controlul a arătat că aproximativ 50 de șoferi îşi efectuau odihna săptămânală regulată în vehicule. De asemenea, au fost constatate mai multe încălcări ale regulilor de cabotaj”, precizează Poliția din Iutlanda de Sud-Est într-un comunicat de presă citat de SCM News.

Contrans efectuează transport de containere, inclusiv cu camioane ale companiei Henrik Hansen sp. Varșovia, deținută de Henrik Holger Hansen, care este și președintele consiliului de administrație și unicul proprietar al Contrans.

Pe lângă amenzile aplicate celor două companii, fiecare șofer surprins efectuând pauza de 45 h în vehicul în timpul percheziției a fost amendat cu 10.000 DKK (circa 1.340 de euro).

Acum, Contrans îşi recunoaște greșelile și afirmă că și-a schimbat comportamentul. „Nu am fost suficient de convingători în a le spune șoferilor că nu trebuie să doarmă în mașini în timpul pauzei de 45 de ore. De aceea, am recunoscut greşeala, am plătit amenda și ne-am schimbat comportamentul”, a declarat Karsten Klitmøller, director general al Contrans.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare