Oficiul Federal pentru Transportul de Mărfuri (BAG) a oprit aproape 1.300 de vehicule la nivel național pe parcursul a cinci zile din august și a înregistrat 94 de cazuri de fraudă.

În datele de 9, 10, 15, 24/25 şi 30 august, Oficiul pentru Transportul de Mărfuri (BAG) din Germania a organizat controale ale camioanelor la nivel național, cu accent pe respectarea reglementărilor de cabotaj. Inspecţiile au fost efectuate în nu mai puţin de 51 de puncte din zona Erfurt, în special rute și noduri de trafic intens utilizate de vehiculele străine.

Organele de control au verificat un total de 1.252 de vehicule pe parcursul a cinci zile, constatând 94 de încălcări: 44 ale prevederilor privind cabotajul şi 50 ale timpilor de odihnă săptămânală. Ținând cont de încălcările constatate în toate domeniile de drept controlate, oficialii au încasat în jur de 89.000 de euro plăți de garanție.

Companiile de transport afectate sunt acum amenințate cu controale operaționale și eventuale amenzi chiar mai mari.

Autoritatea federală a anunțat deja alte noi inspecții de camioane cu accent pe cabotaj în următoarele luni.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut