Pe lângă controlul în parcări asupra consumului de alcool al șoferilor de camion, inspectorii germani par să pună accent şi pe controlul privind respectarea repausului săptămânal și a regulilor privind cabotajul. Drept dovadă, în aprilie, în două acțiuni de amploare au fost controlate 280 de vehicule privind repausul săptămânal și 604 privind cabotajul.

BAG a desfășurat în aprilie două acțiuni mari de control în toată țara, care au durat două zile. Una dintre acțiuni a vizat respectarea de către șoferi a repausului săptămânal. Aici au fost controlate 280 de vehicule la 24 de puncte de control. În urma verificărilor s-a constatat că 51 de șoferi au petrecut ilegal perioadă de odihnă de 45 de ore în vehicul, ceea ce a reprezentat 20% din totalul persoanelor inspectate.

Tot luna trecută, o altă acțiune de amploare a BAG a vizat respectarea regulilor de cabotaj, aici fiind verificate până la 604 vehicule la 29 de puncte de control, în special privind documentele de însoţire a mărfii. Dar și la aceste controale au fost găsite două nereguli privind efectuarea ilegală a perioadei de odihnă de 45 de ore în cabină.

Reamintim că șoferii care nu respectă regula de 45 de ore riscă o amendă de 500 de euro în Germania, iar companiile de 1.500 de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare