La sfârșitul lunii mai, serviciile de inspecție belgiene SIRS și ELA au efectuat o acţiune majoră de control în parcarea PL Goordijk din Anvers, cu focus în principal pe perioadele de odihnă săptămânală și pe condițiile de muncă. Potrivit Les Routiers, „vânătoarea” a fost reușită: din 202 șoferi verificați, 135 au fost amendaţi pentru efectuarea pauzei de 45 h în cabină.

De asemenea, 70 de camioane nu au respectat obligația de întoarcere, iar 35 de șoferi nu s-au putut întoarce acasă la timp. Amenzile, care au vizat în special companiile, s-au ridicat la peste 250.000 de euro. Totodată, au fost declanșate mai multe anchete pentru dumping social și cabotaj.

Acţiunea se încadrează la lupta împotriva dumpingului social, pentru un „sector de transport mai sigur, mai corect și de mai bună calitate, în care toți șoferii să poată lucra în deplină siguranță”, după cum susține sindicatul UBT FGTB, care a publicat aceste informații pe pagina sa de Facebook, reiterând necesitatea unor astfel de controale pentru un sector european de transport echitabil.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut