În partea francofonă a Belgiei, în Valonia, poliţia a raportat rezultatele controalelor efectuate în ultimele șase luni, focusate în principal pe respectarea prevederilor Pachetului Mobilitate (PM) privind întoarcerea şoferilor şi camioanelor în ţările de origine și interdicția de a efectua pauza de 45 de ore în cabine.

După cum relatează 40ton.net, în ultimele șase luni, valonii au identificat 596 de şoferi de camioane care au încălcat regulile privind întoarcerea acasă şi efectuarea pauzei de 45 h în cabină.

Controalele au vizat în principal transportatorii cu maşini cu numere de înmatriculare lituaniene, slovace, bulgăreşti și româneşti, deși originea reală a companiilor ar putea fi diferită, inclusiv belgiană.

Din cei aproape 600 de şoferi amendaţi, 112 se aflau pe șosea de mai mult de trei luni, iar 136 de mai mult de două luni, în loc să se întoarcă la bază sau acasă la fiecare patru săptămâni, iar camionul la fiecare opt săptămâni.

De asemenea, în 412 cazuri, şoferii efectuau pauza de 45 de ore în cabine, iar unii dintre aceştia erau şi în situaţia anterioară, plecaţi în cursă de mai bine de 2-3 luni.

Cele 596 de amenzi aplicate au contribuit la bugetul belgian de stat cu un total de 1,4 milioane de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut