Poliția rutieră germană de pe autostrada A5 de lângă Polheim (statul federal Hesse) a reținut un camion care transporta un alt vehicul greu second-hand pe o platformă. Inspecția acestora a relevat 26 de defecte tehnice la vehicule și alte încălcări.

Săptămâna trecută, o patrulă de poliție de la Administrația Specializată în Trafic a observat pe autostrada A5 un camion cu o remorcă tip platformă pe care transporta un vehicul greu uzat. Văzând starea nesatisfăcătoare a vehiculelor, ofițerii de la secția de poliție Central Hesse au decis să efectueze o inspecție a acestora, așa că au escortat camionul în zona de recreere Limes. Expertul care a ajuns la locul de control a înregistrat următoarele defecțiuni tehnice:

*Pentru camionul second-hand:

– scurgeri în sistemul pneumatic de frânare;

– discurile de frână de pe puntea spate erau semnificativ mai uzate decât minimul cerut;

– direcția avea uzură semnificativă;

– şasiul vehiculului prezenta fisuri semnificative.

*Pentru remorcă:

– sistemul de frânare era aproape complet defect. Trei dintre cele șase roți nu aveau deloc garnituri de frână; restul de trei roți au avut un efect de frânare reziduală de numai 20%;

– asigurarea unei încărcări de 14 tone în cel mai bun caz poate fi descrisă ca fiind „proastă”;

– lungimea totală a vehiculului a fost de 20,7 metri, faţă de 20,25 metri acceptaţi.

În urma verificării, vehiculelor li s-a interzis deplasarea în continuare. Proprietarul „gunoiului auto” a trebuit să plătească pe loc un depozit de 3.500 de euro. După aceea, poliția a confiscat plăcuțele de înmatriculare și le-a trimis la biroul de înregistrare corespunzător din Polonia. După cum a spus inspectorul șef de poliție Brüning, atunci când a comentat incidentul, această „bombă cu ceas” nu mai prezintă acum niciun pericol.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut