În cadrul unei acțiuni de control organizată pe 18 octombrie de Inspectoratul de Transport Rutier (ITD) din Polonia, au fost identificaţi patru șoferi de TIR care manipulaseră tahograful. Doi dintre ei au fost arestați direct la locul verificării, după cum a arătat serviciul de presă al ITD.

În cadrul unor verificări nocturne ale camioanelor, care aveau drept scop identificarea șoferilor care falsificau evidența perioadelor de muncă și odihnă, într-o singură noapte agenţii de control au identificat patru încălcări. Într-un caz, şoferul nu introdusese cardul în tahograf, iar în altul, conducătorul auto a folosit cardul altcuiva. În alte două cazuri, șoferii străini au folosit magneți pentru a falsifica înregistrările tahografului, ceea ce constituie o infracțiune conform legislației poloneze.

În consecință, doi şoferi au fost reținuți de polițiștii chemați la locul în care se desfăşura controlul. În cazul acestora, instanța va lua o decizie în așa-numitul regim fast-track. Toți cei patru șoferi au fost amendați cu 2.000 de zloti (aproximativ 435 de euro).

În plus, împotriva a patru transportatori au fost inițiate proceduri administrative pentru aplicarea de amenzi:

– pentru folosirea unui magnet – 10.000 de zloți (aprox. 2.170 de euro);

– pentru conducere fără card de conducător auto – 5.000 PLN (aprox. 1.100 EUR);

– pentru utilizarea cardului altcuiva – 3.000 de zloți (aprox. 652 euro).

Tot pe parcursul acţiunilor nocturne au fost constatate următoarele încălcări:

– nerespectarea normelor de muncă şi odihnă de către conducătorii auto;

– lipsa calibrării tahografului;

– lipsa inspecţiilor tehnice ale vehiculului.

Mai multe camioane și-au pierdut certificatele de înmatriculare din cauza unor probleme tehnice.

ITD a spus că în viitor intenționează să organizeze în mod regulat evenimente similare pentru a îmbunătăți siguranța traficului pe drumurile din Polonia.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut