Săptămâna trecută, angajații Inspectoratului transporturilor rutiere din Polonia (ITD) au identificat un camion echipat cu un dispozitiv pentru manipularea înregistrărilor tahografului.

Pe autostrada DK7 din apropierea orașului Nowy Targ, o patrulă ITD a oprit pentru inspecție un camion aparținând unei companii bulgare de transport, care transporta 21,5 tone de marfă din Turcia în Polonia. În timpul inspecției, poliţia a găsit un dispozitiv conectat la tahograful digital pentru a-i falsifica înregistrările. Inspectorii au constatat că șoferul a folosit, în timp ce conducea în Bulgaria, un “mecanism de comutare a tahografului” interzis. Ei au descoperit, de asemenea, că în ultima lună camionagiul a redus perioadele de odihnă zilnice și săptămânale la jumătate. De asemenea, s-a dovedit că transportatorul nu a descărcat date de pe cardul șoferului aproape un an. Ca urmare, într-un centru de service autorizat, tahograful a fost readus la starea inițială, transportatorul a plătit integral pentru lucrările efectuate, iar şoferul a fost amendat. Împotriva companiei bulgare de transport a fost inițiată o procedură administrativă pentru aplicarea unei amenzi.

De asemenea, înainte cu câteva zile de acest eveniment, în orașul Suha de lângă Strzelce Opole, angajații ITD au identificat şi un camion românesc, al cărui șofer folosea cardul altcuiva. În plus, analiza înregistrărilor datelor tahografului a arătat că șoferul s-a mișcat de două ori fără pauza necesară, reducând repausul zilnic. În loc de cele 9 ore, şoferul român s-a odihnit doar 5 ore și 42 de minute. De asemenea, în loc de 10 ore permise, el a condus peste 16 ore. Drept urmare, inspectorii i-au interzis conducătorului auto să continue să conducă până la primirea hotărârii legale. Șoferul a fost amendat, iar împotriva transportatorului a fost inițiată o procedură administrativă pentru aplicarea unei amenzi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare