Inspectorii rutieri din Wielkopolska (Polonia) au controlat un şofer al unei autoutilitare de livrare supraîncărcate. Aceştia nu au fost surprinşi de faptul că avea interdicție de conducere stabilită în instanță, ci mai degrabă de faptul că această interdicție fusese impusă… în 2008.

În ciuda celor 13 ani fără permis de conducere, șoferul nu a uitat cum să conducă un camion de livrare. Din păcate, el nu a avut grijă de greutatea corectă a acestuia, fiind supraîncărcat cu 1,5 tone, deşi transporta doar perne și plăpumi.

Când i s-a cerut permisul de conducere, el a declarat că nu a ridicat încă formularul de la birou. Cu toate acestea, informațiile obținute în Registrul central al vehiculelor și șoferilor din Polonia arătau altceva: șoferul nu mai avea dreptul de a conduce. Mai mult, acesta susţinea că este o greşeală generată de sistem, pentru că el are cu siguranţă drept de a conduce. S-a dovedit însă că, de când i s-a interzis conducerea în 2008, nu și-a recăpătat încă drepturile înapoi. La stația de cântărire s-a dovedit, de asemenea, că greutatea mașinii pe care o conducea era de 5 tone şi, în plus, autoutilitara nu avea nici verificările tehnice la zi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare