Curtea de Conturi din Grecia a aprobat achiziționarea a 16% din capitalul Autorității Portuare Pireu – Autoritatea care controlează portul grecesc Pireu – de către compania de transport maritim chinez Cosco Shipping, care deținea deja 51%. Cu actualul 67%, Cosco își consolidează controlul asupra portului, care este centrul său de containere pentru estul Mediteranei. Curtea a aprobat, de asemenea, o prelungire de cinci ani a investiției de 300 de milioane de euro pe care compania s-a angajat să o implementeze la intrarea în capitalul social al Autorității. Până în prezent, compania a realizat investiții de 140 de milioane de euro.

Achiziția primului pachet de 51% din Pireu a costat Cosco 293,7 milioane de euro, iar cea de 16% suplimentară a fost convenită în 2016, cu depunerea a 88 de milioane de euro ca garanție. Cu toate acestea, lipsește încă un pas pentru finalizarea tranzacției: ratificarea de către Parlamentul elen, care ar trebui votată până la jumătatea lunii septembrie.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare