Curtea de Conturi din Grecia a aprobat achiziționarea a 16% din capitalul Autorității Portuare Pireu – Autoritatea care controlează portul grecesc Pireu – de către compania de transport maritim chinez Cosco Shipping, care deținea deja 51%. Cu actualul 67%, Cosco își consolidează controlul asupra portului, care este centrul său de containere pentru estul Mediteranei. Curtea a aprobat, de asemenea, o prelungire de cinci ani a investiției de 300 de milioane de euro pe care compania s-a angajat să o implementeze la intrarea în capitalul social al Autorității. Până în prezent, compania a realizat investiții de 140 de milioane de euro.

Achiziția primului pachet de 51% din Pireu a costat Cosco 293,7 milioane de euro, iar cea de 16% suplimentară a fost convenită în 2016, cu depunerea a 88 de milioane de euro ca garanție. Cu toate acestea, lipsește încă un pas pentru finalizarea tranzacției: ratificarea de către Parlamentul elen, care ar trebui votată până la jumătatea lunii septembrie.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut