În contextul creșterii facturilor la energie, românii acordă tot mai multă atenție izolării termice a locuințelor. Astfel, în 2023 interesul pentru materiale izolatoare se află la cel mai ridicat nivel de până acum, cu o creștere de 15% a cererii și de 16,17% a volumelor, la peste 120.000 m2 lunar, față de anul trecut, potrivit producătorului și distribuitorului de izolații pentru construcții Isoteckline, parte a grupului Inatech.

Consumatorii români vor să reducă cât de mult posibil cheltuielile lunare la utilități, iar prezența izolațiilor termice în pardoseli reduce facturile la energie termică cu peste 30% lunar. Astfel, printre cele mai căutate soluții de izolare, de dezvoltatori imobiliari și persoane fizice, se află izolațiile pentru încălzirea prin pardoseală care contribuie cel mai mult reducerea costurilor cu energia termică, având o cerere în creștere cu 15% anul acesta, urmate de izolațiile reflective și cele premium pentru parchet multistrat, potrivit Isoteckline.

Cele mai multe solicitări de izolații termice sunt înregistrate în București-Ilfov, Cluj, Timișoara și Oradea, iar valoarea unei comenzi variază între 200 euro și 2.000 euro. „Calitatea izolării termice a devenit unul dintre principalele motive în alegerea și achiziționarea unei locuințe, atât pentru reducerea cheltuielilor lunare, cât și pentru confortul termic ridicat. Prin urmare, un apartament sau o casă izolată termic cu materiale de calitate își găsește mai repede un cumpărător decât o locuință care înregistrează pierderi de căldură. Cele mai căutate materiale sunt izolațiile pentru pardoseli din categoria premium, care contribuie la menținerea confortului termic în locuințe și la reducerea costurilor la utilități, dar sesizăm un interes tot mai mare pentru soluții pentru încălzirea prin pardoseală. În plus, pe lângă sporirea confortului termic, materialele izolatoare pentru pardoseli vin cu un avantaj suplimentar, cel al protecției împotriva umezelii”, declară Cristian Bădescu, CEO Isoteckline.

Totodată, izolațiile termice reflective, pentru izolarea tavanului și a pereților, sunt tot mai folosite de dezvoltatori imobiliari și constructori în construcția caselor, atât pentru a reduce consumul de căldură pe timp de iarnă, cât și pentru a menține o temperatură optimă pe timpul verii. „Cu o creștere constantă a prețurilor la energia termică, românii se confruntă cu un efort financiar tot mai mare pentru a-și menține locuințele la o temperatură confortabilă. În acest context, investiția în izolații termice eficiente devine o opțiune atractivă pentru mulți proprietari, obținând o reducere de 30% a cheltuielilor lunare cu energia.”

Izolațiile fonice și acustice reprezintă, de asemenea, un interes crescut pentru dezvoltatorii imobiliari, cu precădere pentru a combate zgomotul de impact în apartamente.

Beneficiile izolațiilor termice sunt multiple, incluzând reducerea costurilor cu încălzirea, îmbunătățirea confortului termic al locuinței și contribuția la protejarea mediului înconjurător.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut