Ofițerii vamali ai Republicii Belarus își acuză colegii lituanieni că întârzie vămuirea mărfurilor. În ultimele 24 de ore, la punctul de control Medininkai, partea lituaniană a primit aproximativ 15% din norma posibilă a camioanelor, după cum relatează serviciul de presă al autorităților vamale din Republica Belarus.

Potrivit ofițerilor vamali din Republica Belarus, „autoritățile de control din partea vecină au acceptat aproximativ 80 de camioane”, deşi capacitatea de trecere a frontierei este de 500 de vehicule pe o singură direcţie. În prezent, potrivit Logist.Today, 580 de camioane așteaptă să părăsească Republica Belarus la acest punct de control. „Situația nu este mult diferită nici la alte puncte de control – în Privalka, în ultimele 24 de ore, lituanienii au acceptat 50% din normă, la Benyakony – până la 40%, la Kotlovka – până la 30%”, spun autoritățile vamale din Belarus.

„Vama din Belarus efectuează operațiuni vamale în legătură cu mașinile care sosesc la frontieră în termenele stabilite, dar nu poate influența unilateral situația. Camioanele noastre trebuie să aștepte zile întregi pentru a intra în țările vecine.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut