Serviciul de presă al Vămilor Republicii Lituania anunţă o creștere a cozilor la granița Lituaniei cu Belarus. Cele mai mari cozi se înregistrează la punctul vamal Medininkai, aflat în curs de reconstrucție.

Serviciul vamal le cere șoferilor să aleagă alte rute dacă este posibil. Creșterea cozilor este derivată din faptul că transportatorii din țări terțe preferă să călătorească prin Lituania, ca urmare a închiderii punctelor de trecere a frontierei poloneze.

În plus, potrivit Logist.Today, din 5 iunie, vama lituaniană a înăsprit controlul asupra exportului de mărfuri sancționate către țări terțe. „Pentru a preveni o eventuală eludare a sancțiunilor, vama lituaniană a început să aplice măsuri mai stricte, pentru care companiile și transportatorii care transportă mărfuri supuse sancțiunilor UE peste granița lituaniană către Federația Rusă sau Belarus ar trebui să fie pregătite cu documentele care să confirme că mărfurile vor fi transportate numai în tranzit prin Rusia sau  Belarus și nu vor rămâne în aceste țări. În prezent, există tendința ca șoferii de camioane să ajungă fără documente la punctele de control la frontieră, ceea ce duce la o întrerupere a deservirii întregii cozi.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut