Încă nu există o dată oficială de la care Tesla va începe producția camioanelor electrice Tesla Semi, iar multe aspecte tehnice ale modelului sunt necunoscute. Cu toate acestea, modelul a adunat deja comenzi din SUA, Canada, Olanda și, mai nou, din Marea Britanie, chiar dacă fiecare comandă presupune un avans de 18.000 de euro.

Tesla Semi a avut premiera oficială în urmă cu patru ani și jumătate, iar de atunci compania a amânat constant începerea producției, astfel încât livrările către transportatori nu numai că nu au început, dar nici nu pot fi prognozate.

Au fost colectate comenzi în Statele Unite, Canada, Olanda și în țările scandinave, iar acum și în Marea Britanie transportatorii pot face rezervări online. Cei interesați trebuie să facă o plată anticipată obligatorie în valoare de circa 18.000 de euro.

Prețul final al vehiculului, cu echipamentul de bază, trebuie să fie mai mic de 210.000 de euro. În ceea ce privește autonomia la o singură încărcare, aceasta promite să fie de 500 de mile sau 800 de kilometri. Toate acestea la un preț mult mai mic decât elvețianul Futuricum, care se pare ca va fi de trei ori mai scump.

Însă, la alegerea Tesla, mai sunt încă multe necunoscute. La plasarea comenzii nu se știe data estimată de livrare, deoarece încă nu se știe când va începe producția. Majoritatea parametrilor tehnici sunt, de asemenea, necunoscuți, în afară de intervalul menționat mai sus, GVM-ul maxim al ansamblului (36 t) și timpul de accelerație până la 100 km/h (20 de secunde, deși oricum nu vom atinge această viteză în Europa).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare