Potrivit Research Nester, piața globală a vehiculelor cu ghidaj automat (AGV) va crește la o rată anuală compusă (CAGR) de 14% din 2023 până în 2035, ceea ce înseamnă că, până la sfârșitul lui 2035, piața ar putea atinge o piatră de hotar a veniturilor, de 15 miliarde USD, relatează Logistics Manager.

Această creștere, care poate fi atribuită progreselor tehnologice, în special în AI și învățarea automată, reprezintă un salt semnificativ de la 4 miliarde de dolari în 2022.

Progresele în inteligența artificială, învățarea automată și viziunea computerizată au făcut ca AGV-urile să fie mai inteligente și mai eficiente, stimulând adoptarea lor în diferite sectoare.

O forță motrice cheie din spatele creșterii pieței AGV este sectorul de comerț electronic în plină expansiune, cumpărăturile online câștigând acceptare largă în întreaga lume.

Creșterea cererii pentru comerțul electronic, în special în țările cu dezvoltare rapidă, cum ar fi China și India, a determinat o creștere a utilizării AGV în depozite și centrele de livrare. Giganții comerțului electronic își intensifică implementarea AGV pentru a spori productivitatea și pentru a răspunde cerințelor crescânde ale comerțului cu amănuntul online.

Se estimează că, până în 2026, aproximativ 24% din vânzări se vor desfășura online, propulsând și mai mult cererea de AGV-uri.

Acestea apar ca active indispensabile pentru eficientizarea operațiunilor din depozit, accelerarea onorării comenzilor și atenuarea erorilor din lanțul de aprovizionare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut