Atacurile cibernetice împotriva companiilor de transport devin din ce în ce mai populare. Şi asta nu numai din motive economice, ci și geopolitice, profitând de vulnerabilitatea sistemelor.

În Italia, atacurile cibernetice sunt din ce în ce mai frecvente, scrie Uomini e Trasporti. Conform raportului Clusit (Asociația Italiană pentru Securitate IT), publicat de Agi, 11% dintre atacurile grave globale au avut succes în Italia anul trecut (310), în creștere cu 65% față de 2022. Peste jumătate dintre ele – 56% – au avut consecințe de severitate „critică” sau „înaltă”.

Cel mai atacat sector a fost cel guvernamental/militar (19% din evenimente, cu 50% mai mult decât în 2022), urmat de industrie (13% şi +17% vs.2022). Pe locul al treilea se află sectorul transporturilor și logisticii, cu 12% din atacuri și cu o creștere anuală procentuală de 620%.

În ultimii cinci ani, peste 47% din totalul atacurilor înregistrate în Italia din au avut loc în 2023. Cu 2.779 de incidente grave analizate la nivel global de Clusit, anul trecut devine „o imagine clar înrăutățită față de ultimele douăsprezece luni”.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut