Potrivit celui mai recent Index Drewry, în prima săptămână a lunii decembrie 2023, tarifele de transport maritim de containere din China către Europa arată o creștere de două cifre, după o perioadă de scădere. De cealaltă parte, cele dintre Rotterdam și Shanghai rămân pe o pantă descescătoare.

În primele șapte zile ale lunii decembrie, tarifele transportului containerizat spot din China către Europa arată o inversare clară a tendinței: după o perioadă de scădere, în doar o săptămână, tarifele de la Shanghai la Genova și de la Shanghai la Rotterdam au crescut cu 15% față de săptămâna precedentă, cu valori de 1.608, respectiv 1.343 de dolari per container de 40”.

Indicele mediu global Drewry crește și el cu 6%, până la 1.461 USD/TEU, dar cu tendințe diferite pe diverse rute. Astfel, relaţiile dintre Los Angeles și Shanghai (+1%), Shanghai și New York (+7%) și Rotterdam – New York (+1%) au crescut, în timp ce rutele dintre Rotterdam și Shanghai (-5%) și între Shanghai și Los Angeles (-2%) sunt în scădere. Relaţia dintre New York și Rotterdam rămâne stabilă din punctul de vedere al preţurilor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut