În primele trei luni ale anului, peste 25% din noile contracte de muncă încheiate de antreprenorii spanioli au fost semnate cu șoferi străini, ceea ce reprezintă o creştere de 3% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Transportatorii spanioli, care caută soluţii pentru a atenua lipsa de șoferi din sector, au ajuns să apeleze tot mai mult la angajarea de șoferi străini, scrie transportaldia.es. Astfel, în primul trimestru al anului, din 62.145 de noi contracte de muncă care s-au înregistrat în sectorul transportului rutier de marfă cu șoferii de camion, 16.643 de contracte au fost încheiate cu cetățeni străini (26,49% din total). Publicația, citată de Logist.Today, subliniază că transportatorii spanioli apelează din ce în ce mai mult la şoferi din țări terțe, considerând că acesta este un pas mai reușit decât formarea de noi specialiști în țara lor.

În același timp, angajarea tinerilor și a femeilor în acest sector rămâne în continuare aproape neobservată, ceea ce indică atractivitatea scăzută a acestei profesii în Spania.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut