Primii cinci exportatori de carne de pasăre din lume – între care a urcat Turcia, după ce a depăşit China, Rusia, Ucraina, Argentina și Chile – s-ar putea aștepta la o ușoară creștere de 1% pentru acest an, conform celei mai recente proiecții USDA. Aceste cinci țări sunt responsabile pentru aproape 84% din volumul comercializat la nivel internațional, dar se așteaptă o creștere mai mare a exporturilor de la ceilalţi producători, care acoperă restul de 16% (+6,35%).

Brazilia, SUA, UE, Thailanda și Turcia sunt acum primii cinci exportatori de păsări din lume, deoarece industria turcă a reușit să depășească concurenți preţioşi începând cu 2021, cu volume de 470.000 tone și, respectiv, 445.000 de tone, expediate în străinătate în primele două luni ale anului.Turcia completează Top 5, deoarece creșterea cu 25% a exporturilor de păsări de curte din ultimii patru ani a plasat țara într-o poziție ocupată anterior de China.

Pentru Brazilia, USDA estimează o scădere de 1,15% în raport cu prognoza anterioară. Dar chiar și așa, volumul anual ar crește puțin peste 3,5%, garantând 32% din exporturile globale de carne de pui. Cu toate acestea, poate apărea o diferență deoarece prognoza USDA a fost făcută înainte de interdicția impusă de Arabia Saudită pentru 11 companii braziliene. SUA va acoperi 28% din comerțul global cu carne de pasăre, dar se așteaptă la un declin de 1% față de volumele raportate în 2020, similar cu cel așteptat pentru statele membre UE, responsabile pentru 12,5% din volumul comercializat la nivel internațional.

Dintre primii cinci exportatori, cea mai mare rată de expansiune este așteptată pentru Thailanda: o creștere de peste 4% în 2021 (7,61% din volumul comercializat la nivel internațional), după ce,  în 2020, exporturile thailandeze au scăzut față de anul precedent.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare