Pandemia de Covid-19 reapare în China, în special în provincia sudică Guangdong, una dintre cele mai importante din punct de vedere al producției și exportului containerizat în Europa. Regiunea găzduiește porturile Yantian și Shekou, în Shenzhen, și cel din Nansha, în Guangzhou. Pentru a contracara contagiozitatea noii variante a virusului Sars-Cov-2, numită Delta, guvernul chinez a implementat restricții care implică și încetinirea activităților portuare.

Cea mai gravă situație se înregistrează în Terminalul Internațional de containere Yantian, în care, cele două săptămâni deja de întârzieri sunt în creștere, după cum arată numărul tot mai mare de nave care așteaptă în afara portului. De asemenea, porturile Shekou și Nansha se confruntă cu întârzieri la încărcarea navelor cu containere. Unele companii – inclusiv Maersk, Ocean Network Express și Oocl – evită Yantian și într-o oarecare măsură și Shekou. Aceste întârzieri se pot revărsa în curând în porturile europene, agravând şi mai mult o situație deja gravă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare