În aprilie, valoarea comerțului între China și Rusia a crescut cu 41,3% față de luna similară a anului trecut. Potrivit statisticilor publicate de Administrația vamală a Chinei, exporturile au crescut în aprilie cu 67,2%, iar importurile cu 24,8%.

Valoarea totală a comerțului în aprilie a atins 19,228 de miliarde USD, în timp ce volumul comerțului dintre cele două țări în acest an este înregistrat la 73,148 de miliarde USD, scrie Rail Freight.

Creșterea comerțului China-Europa este vizibilă și în operațiunile de transport feroviar de marfă. Începând din acest an, tot mai multe rute noi China-Europe Express și-au stabilit ca destinație Moscova. De exemplu, în februarie, orașul Langfang, din nord-estul Chinei, a trimis primul său tren internațional de marfă la Moscova. Apoi, în martie, un alt prim tren de marfă a plecat între Beijing și Moscova. Acesta a marcat începutul unui nou serviciu al China-Europe Railway Express, care face legătura între capitalele țărilor prietene. Tot în martie, China a lansat al șaselea centru de consolidare China Europe Express, în Shenyang. Fiind centrul cel mai apropiat de granița cu Rusia, acesta poate fi un alt semnal privind cererea în creștere dintre Rusia și China. Acesta este relativ aproape de terminalul de graniță Suifenhe, principalul punct de trecere a frontierei pentru traficul către și dinspre portul Vladivostok. Alte două opțiuni de rută către Rusia sunt prin punctele de graniță de nord Erenhot și Manzhouli.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare