Într-un studiu recent, analiştii de la Research and Markets din Dublin au raportat că piața globală a transportului de mărfuri maritime, estimată la 64 de milioane TEU în anul 2020, se estimează a atinge o dimensiune revizuită de 72 de milioane de TEU până în 2027. Ambalarea, unul dintre segmentele analizate în raport, se estimează că va înregistra o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 1,6% și va ajunge la 30,3 milioane TEU până la sfârșitul perioadei de analiză.

În segmentul global de transport și depozitare, SUA, Canada, Japonia, China și Europa vor conduce la CAGR de 1,7%, potrivit estimărilor. Aceste piețe regionale au reprezentat o dimensiune combinată de 10,6 milioane TEU în 2020 și vor atinge o dimensiune proiectată de 11,9 milioane TEU până la sfârșitul perioadei de analiză.

China va rămâne printre statele cu cea mai rapidă creștere din acest grup de piețe regionale. Condusă de țări precum Australia, India și Coreea de Sud, piața din Asia-Pacific este estimată să atingă 9,6 milioane TEU până în 2027, în timp ce America Latină se va extinde cu 2,8% pe parcursul perioadei de analiză.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut