Ministerul Muncii și Economiei Sociale din Spania a lansat un program de subvenționare a achiziției unui permis de conducere de către șoferii profesioniști. Proiectul, care va fi supravegheat de Serviciul de Stat pentru Ocupare a Forței de Muncă (SEPE), va demara în septembrie şi este destinat cursurilor de calificare profesională a șoferilor, respectiv cursurilor pentru obținerea permisului de conducere și a certificatului de competenţă.

Potrivit Logist.Today, scopul acestui program este de a oferi sprijin economic persoanelor care îşi doresc să acceseze sectorul de transport profesional, atât ca şoferi de camion, cât şi de autobuz. Au fost dezvoltate programe de formare care vor permite solicitanților de locuri de muncă să urce în carieră, precum și să extindă oportunitățile de angajare, începând cu obținerea permiselor de conducere și a certificatelor.

Subvențiile Ministerului Muncii și Economiei Sociale vor fi acordate în două moduri: un grant direct către beneficiar de până la 600 de euro sau prin instituții de învățământ.

Împreună cu Ministerul Educației, proiectul a convenit și o revizuire a procesului de învățământ, în special posibilitatea obținerii permiselor de conducere pentru elevi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut