Din cauza crizei de transport maritim din Anglia, porturile sunt  pline de containere, astfel încât navele mari nu pot descărca mărfurile.

Maersk, cea mai mare companie de transport maritim de containere din lume, a raportat că, din cauza crizei transportului maritim din Marea Britanie, Felixstowe, unul dintre porturile importante ale țării, era plin de containere, astfel că marile nave de marfă au fost trimise în porturi alternative.

În declarația făcută de compania daneză, s-a menționat că navele mari nu mai pot descărca din cauza containerelor acumulate în portul Felixstowe din estul țării, unde se desfășoară 36% din totalul comerțului cu containere din Marea Britanie.

În declarație s-a afirmat că navele mari de marfă aparținând companiei au fost redirecționate către porturi alternative, cum ar fi Bristol, iar apoi mărfurile au fost aduse în portul Felixstowe cu nave cargo mici.

Odată cu ieşirea Marii Britanii din UE, scăderea numărului de șoferi de vehicule de transport care sunt cetățeni ai UE și epidemia de Covid-19 au provocat probleme în țară, afectând de la sectorul alimentar la sectorul producției și al energiei.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut