Proprietarul și dezvoltatorul de spații logistice și industriale, CTP, a început lucrările de construcție la CTPark Oradea Cargo Terminal, primul parc industrial cu terminal cargo aerian din România, amplasat în apropierea Aeroportului Oradea și a parcului industrial Eurobusiness II.

Dezvoltat pe un teren de 14,4 hectare, parcul industrial CTPark Oradea Cargo Terminal beneficiază de conexiune directă cu Aeroportul Oradea. Lucrările de construcție la calea de rulare, care face legătura dintre platforma de staționare a aeronavelor și pista aeroportului, au fost finalizate în doar 10 zile. În prezent se lucrează la platforma de garare a avioanelor, cu o suprafață de peste 20.000 m2 și la primele spații industriale și logistice, inclusiv cu destinație cargo, două clădiri cu o suprafață totală de aproximativ 25.000 m2, care vor fi operaționale până la finalul anului. „CTPark Oradea Cargo Terminal este primul parc industrial cu terminal cargo aerian, un proiect care implică lucrări de infrastructură speciale. Deși proiectul a început de curând, interesul potențialilor rezidenți, utilizatori de spații logistice, dar și operatori de cargo, este destul de mare și s-a concretizat într-un prim contract de închiriere. În același timp, avem discuții avansate pentru jumătate din spațiile disponibile. Valoarea investiției va fi de aproximativ 36 milioane de euro și vine în continuarea investițiilor deja existente în Oradea”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head CTP România.

La finalizarea lucrărilor, CTPark Oradea Cargo Terminal va deveni unul dintre cele mai mari 10 parcuri industriale ale CTP România, cu o suprafață totală de peste 60.000 m2. Acesta poate acomoda clienți din sectoare diverse, atât cu activități de cargo, precum și de producție și de logistică, oferind suprafețe flexibile care încep de la 500 m2.

Tot în județul Bihor, CTP mai deține parcul industrial CTPark Oradea North în Oradea și CTPark Salonta, aflat în curs de extindere în Salonta, oraș care va beneficia de conexiune directă cu autostrada M44 din Ungaria prin noul drum expres DX Oradea-Arad.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare