Dezvoltatorul și administratorul de spații industriale și logistice, CTP, a obținut prima certificare BREEAM Outstanding pentru o clădire industrială din portofoliul său din România, BUW 20-21, cu o suprafață de peste 100.000 m2, parte a CTPark Bucharest West.

Amplasat în vestul Bucureștiului, la km 23 pe Autostrada A1, CTPark Bucharest West s-a consolidat ca fiind cel mai mare parc industrial din România, precum și din rețeaua CTP, dezvoltator prezent în 10 țări. CTPark Bucharest West are o suprafață închiriabilă de peste 778.000 m2 și găzduiește peste 2.500 de angajați care își desfășoară activitatea permanent în parcul industrial. „Hub logistic regional, acoperind atât zona Balcanilor, cât și regiuni ca Turcia și Orientul Mijlociu, inclusiv Cipru, CTPark Bucharest West este un proiect unic în piața parcurilor industriale, nu doar prin dimensiune, ci și prin calitatea vieții de care beneficiază angajații companiilor din parc. Platformă pentru evenimente educaționale, cu un amfiteatru multifuncțional, precum și cu restaurant și pizzerie, cafenea, săli de întâlniri, cabinet medical și zonă de sport și relaxare în aer liber, CTPark Bucharest West s-a consolidat ca un magnet pentru recrutarea și retenția angajaților”, a afirmat Ana Dumitrache, Managing Director, CTP România.

„Clădirea BUW 20-21, cu o suprafață care depășește 100.000 m2, reprezintă o premieră în portofoliul CTP România, fiind primul depozit care obține certificarea BREEAM Outstanding care ne confirmă, totodată, că putem stabili noi recorduri în ceea ce privește eficiența energetică și inovația, fiind o clădire al cărei necesar energetic este acoperit integral de panourile fotovoltaice pe care le-am instalat pe acoperiș.”

În CTPark Bucharest West, conceptele ce țin de mobilitate (de la legătura cu autostrada la trasee pentru biciclete și trotuare), biodiversitate, eficiență energetică, surse regenerabile (panourile fotovoltaice) sunt abordate la nivelul întregului parc.

Clădirea BUW 20-21 beneficiază de încărcătoare pentru mașini electrice și e înconjurată de copaci, arbuști, căsuțe pentru păsări și nevertebrate și alte elemente ce susțin biodiversitatea, iar apa de ploaie colectată este refolosită pentru alimentarea cu apă a toaletelor și pentru irigații. În selecția materialelor de construcții au fost prioritizate produsele ecologice, ce dețin certificări EPD (Environmental Product Declaration).

Clădirea consumă cu 46% mai puțină energie față de clădirea de referință națională. Sistemul de panouri fotovoltaice instalat pe acoperișul clădirii asigură întreg necesarul de energie electrică, reducând amprenta de carbon operațională cu 97%.

„Colaborarea cu CTP este caracterizată de impact prin scară, atât datorită clădirilor cu suprafețe foarte mari, cât și prin numărul de proiecte. Ne străduim să îmbunătățim fiecare proiect în parte, însă adevăratele progrese se simt în timp, când observăm cum standardul CTP e tot mai performant, ajungând la proiecte care ating cel mai înalt nivel de certificare BREEAM, Outstanding, cum e cazul clădirii CTPark Bucharest West BUW 20-21”, a declarat Adrian Pop, Manager ADP Green Building.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut