Dezvoltatorul, proprietarul și administratorul de proprietăți industriale și logistice, CTP, a livrat primul centru regional de distribuție din străinătate al LPP Logistics, în România, în mai puțin de un an de la începerea construcției. Situat în CTPark Bucharest West, depozitul de 65.000 mp va consolida rețeaua de distribuție a LPP în Europa de Sud.

Construcția noului centru de distribuție a fost lansată în ianuarie 2023 de către echipa de construcții internă a CTP, iar la începutul lui decembrie echipa LPP a început aprovizionarea și primele operațiuni logistice de lansare a noii facilități. “Parteneriatul cu LPP demostrează capacitățile CTP de a acomoda centre de distribuție regionale în marile noastre parcuri și de a ne adapta rapid la nevoile specifice ale clienților noștri. Expertiza CTP asigură o analiză amănunțită și o implementare precisă a detaliilor tehnice”, spune Andrei Bențea, Senior Business Developer în cadrul CTP România.

Soluțiile de automatizare proiectate vor permite LPP Logistics să opereze 450 de magazine în același timp și să livreze până la 6 milioane de sortimente pe săptămână pe piețele din România, Bulgaria, Ungaria, Croația, Macedonia de Nord, Serbia sau Grecia. “Locația centrului de distribuție din Europa de Sud a fost determinată de așa-numitul centru de greutate în raport cu distanța față de rețeaua de magazine staționare a grupului. La sfârșitul celui de-al patrulea trimestru al exercițiului financiar 2023/24, portofoliul mărcilor LPP din această regiune va cuprinde deja peste 500 de magazine, în timp ce compania intenționează să își continue expansiunea în anii următori, printre altele în România sau Grecia. Prin urmare, susținerea logistică a livrărilor către o astfel de rețea de vânzări extinsă este esențială pentru implementarea strategiei de business a grupului”, indică Sebastian Soltys, președintele LPP Logistics.

Depozitul LPP este, de asemenea, destinat să susțină livrările către Centrul de Plăți și Execuție din România și să acționeze ca un centru de transbordare pentru o parte din livrările din Polonia. Datorită locației strategice, depozitul oferă posibilitatea de a diversifica transportul maritim prin portul Constanța de la Marea Neagră, precum și o securitate excelentă pentru o rută alternativă de aprovizionare a pieței ucrainene. Utilizarea infrastructurii celui mai mare port din România permite, de asemenea, grupului LPP să preia comenzi direct de la furnizorii asiatici.

Noul depozit va angaja aproape 300 de persoane. S-a avut grijă să se asigure facilități de navetă – sunt planificate 2 stații pentru transportul public, cu posibilitatea de a lansa linii de autobuz dedicate angajaților. Totodată, în parcarea companiei au fost pregătite șapte stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Clădirea a fost proiectată conform ISO14001 pentru construcții și managementul proprietății, precum și de principiile unei construcții durabile. Centrul de distribuție este în prezent în curs de certificare pentru clădiri verzi BREEAM. Depozitul va fi dotat cu surse de energie regenerabilă, cu 10.000 mp de panouri fotovoltaice cu o capacitate totală de 2 MW instalată pe acoperiș. Aproximativ 30% din energia furnizată de instalația fotovoltaică va fi direcționată către nevoile energetice ale LPP.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut