Proprietarul și dezvoltatorul de spații industriale și logistice, CTP, continuă investițiile în energie verde prin instalarea unei centrale fotovoltaice cu o capacitate de 1,5 MW în CTPark Bucharest, amplasat în vestul Bucureștiului.

Instalaţia, care va fi dezvoltată de Enel X România, cuprinde circa 3.700 de panouri ce vor asigura o producţie anuală medie de 2.100 MWh, cantitate care urmează a fi distribuită cu prioritate către chiriași. „După ce am făcut plug-in la CTPark Bucharest West, continuăm cu o nouă centrală, de data aceasta în CTPark Bucharest. Corelăm investițiile cu nevoile de consum ale clienților noștri și începem cu 1,5 MW, instalați pe clădirea BUCH 10”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head, CTP România.

Daniel Ortiz, director general Enel X România, a completat: „Centralele fotovoltaice montate pe acoperiș reprezintă o oportunitate unică de a reduce semnificativ impactul activităților asupra mediului, fiind totodată și o bună investiție financiară. Mai mult, în contextul actual, în care eficientizarea costurilor cu energia reprezintă o prioritate pentru orice companie, ne bucură deschiderea CTP de a investi constant în soluții fotovoltaice.”

Amplasat pe Autostrada A1, la km 13, CTPark Bucharest a evoluat de la logistica mare către unitățile mai mici de last mile, curierat, e-commerce și retail. Este un parc divers și dinamic, cu rezidenți diferiți, de la prăjitorie de cafea artizanală și tipografie la distribuitori de utilaje agricole, feronerie, sisteme de răcire și încălzire, acoperișuri, distribuitori online de cosmetice, de aparatură medicală, până la producatori de sisteme captare ape pluviale și profile rigips.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare