Potrivit raportului Wim Chatrou – CME Solutions 2022, Karsan e-ATAK a încheiat anul cu o cotă de piață de 40% pe segmentul midibus electric, devenind astfel lider de segment în Europa pentru al doilea an consecutiv, scrie Lojiport.

Unul dintre cele mai ambițioase modele ale mărcii Karsan, e-ATAK, a reușit să repete performanţa înregistrată în 2021, de a deveni lider de piață pe segmentul midibus electric în Europa, și în 2022. Potrivit raportului Wim Chatrou – CME Solutions, Karsan e-ATAK a finalizat 113 înmatriculări în 2022, fiind cel mai bine vândut vehicul din clasa sa în Europa. Pe segmentul midibuselor electrice, cota de piaţă a e-ATAK a crescut de la 30% în 2021, la 40% în 2022.

CEO-ul Karsan, Okan Baș, a declarat: „Am expediat modelul nostru electric e-ATAK din Franța în România, din Italia în Spania și Portugalia. Vindem pe multe piețe europene, până în Grecia şi mai ales Luxemburg, care atrage atenția prin utilizarea modelului nostru e-ATAK și pentru transportul interurban.” Afirmând că modelul electric e-ATAK a fost introdus în 2019, Okan Baş a completat: „Vehiculul a obţinut succese semnificative încă din primul an. Suntem foarte încântați că interesul pentru brandul nostru crește pe zi ce trece. e-ATAK, care este lider de piață de doi ani cu modelul său electric, are și o versiune autonomă. Primul autobuz electric autonom de nivel 4, Karsan Autonomous e-ATAK, pregătit pentru condiții reale de drum din America și Europa, oferă servicii de transport public în Stavanger, Norvegia și este frecventat și de studenți de la Universitatea de Stat din Michigan (MSU). Autonomous e-ATAK este primul vehicul autonom care transportă pasageri pe o rută obișnuită, atât în Europa, cât și în SUA.”

Alimentat de bateriile BMW cu o capacitate de 220 kWh, Karsan e-ATAK e lider în clasa sa cu o autonomie de 300 de kilometri. Cu o lungime de 8,3 m și motor electric de 230 kW, el poate fi încărcat în 5 ore cu unități de încărcare în curent alternativ și în 3 ore cu unități de încărcare rapidă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut