În Marea Britanie, transportul și depozitarea au înregistrat cea mai mare scădere a noilor afaceri în T2 2023, cu 59%. O analiză a experților financiari Forbes Advisor a constatat că doar 3.665 de companii au fost înființate în sector în perioada aprilie-iunie a acestui an, față de 8.950 în aceeași perioadă a anului trecut.

În general, înfiinţarea de noi companii în Regatul Unit a scăzut cu 14%, până la 77.095, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Reduceri s-au înregistrat în 14 din 16 grupuri industriale principale în T2 de la an la an, transportul și depozitarea fiind cele mai afectate. La pol opus s-au situat, potrivit Motor Transport, sănătatea și asistența socială, dar și imobiliarele.

„Este extrem de dificil să lansăm o nouă afacere într-o eră de creștere a ratelor dobânzilor la împrumuturi, a inflației încăpățânat de mare și a costului general al vieții. Deci nu ne-a surprins scăderea semnificativă a numărului de noi firme în ultimele luni. Faptul că 14 din 16 sectoare au înregistrat o scădere este un indiciu asupra răspândirii acestei probleme în UK. Activitatea antreprenorială este piatra de temelie a succesului economic al țării, iar o scădere susținută va avea consecințe de amploare. Întreprinderile se luptă cu costurile ridicate ale înfiinţării, cu probleme în lanțul de aprovizionare și cu cererea redusă a consumatorilor în multe sectoare”, explică Kevin Pratt, analist la Forbes Advisor. „Există licăriri de speranță din recenta scădere a ratei inflației și posibilitatea ca majorarea așteptată a ratei de către Banca Angliei să fie ultima din ciclul actual. Scăderea prețurilor angro la energie va spori, de asemenea, încrederea. Avem nevoie de vești bune care să contribuie la stoparea declinului noilor activități comerciale.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare