Cea mai mare flotă de midibuse electrice din Europa  89 Karsan e-Atak – e gata să intre în funcţiune în Luxemburg. Producătorul turc livrează în mai multe tranşe autobuze electrice de 8 m operatorilor din țară, în special către Sales-Lentz și Voyages Emile Weber, astfel încât, pe 17 iulie, întreaga flotă de 89 de vehicule e-Atak va fi lansată pe liniile RGTR, care leagă orașele Luxemburgului de capitală.

E-Atak va funcționa pe rute interurbane, urmând planurile guvernului din Luxemburg de a decarboniza toate liniile RGTR până în 2030.

Karsan a lansat pe străzile europene 66 de autobuze electrice în 2019, 107 în 2020, 133 în 2021 și are scopul de a tripla această ultimă cifră în 2022. e-Jest și e-Atak, prezentate în 2018 și 2019, au fost urmate de gama e-ATA, lansată anul trecut. „Din 2018, pentru gama noastră de autobuze, investim doar în tehnologii cu emisii zero. Franța și România sunt printre principalele țări pe care le vizăm, dar accentul se pune pe întreaga Europă”, a declarat Okan Baș, CEO-ul Karsan, în cadrul unei conferințe de presă.

Licitația câștigată la Luxemburg este rezultatul cooperării dintre Karsan și grupul HCI, care a intrat într-un joint venture cu Karsan și reprezintă marca turcească pe piața franceză, în Luxemburg, Belgia și Elveția.

31 de vehicule sunt operate de către Sales-Lentz, un pionier în tranziția energetică, cu 120 de autobuze electrice dintr-o flotă de autobuze de 475 de unități. În flotă sunt reprezentați 13 producători de autobuze electrice, Karsan bucurându-se, în urma acestei ultime livrări, de cea mai mare pondere. Depoul Sales-Lentz din Bascharage a fost echipat în urmă cu patru ani cu o soluție de încărcare multi-standard de către Heliox.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare