Jest Electric, primul model electric pe care Karsan l-a lansat în 2018 și l-a introdus pe șosele la începutul lui 2019, a obținut un succes semnificativ pe piața europeană în decurs de numai doi ani. Jest Electric a reușit să câștige o cotă de piață de 24% pe segmentul său în 2019, iar cota sa de piață a ajuns la 43% în 2020.

Conform Raportului european privind piața microbuzelor și autobuzelor din 2020, publicat de Wim Chatrou – CME Solutions, Jest Electric a devenit liderul pieței europene în 2020, depășindu-și concurenții din clasa de autobuze electrice de dimensiuni mici, de la 3,5 la 6 tone. Jest Electric, echipat cu baterii electrice cu tehnologie BMW i, este disponibil pe scară largă în multe țări europene, precum Germania, Elveția, Portugalia, Italia și Spania, dar în special România și Franța. „Suntem unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de minibusuri din Turcia de peste 50 de ani. Fără îndoială, experiența noastră stă la baza succesului nostru în Europa. Am făcut o gamă largă de studii şi am combinat experiența noastră în domeniul dimensiunilor microbuzelor cu tehnologia BMW i. Am creat un model durabil, de înaltă performanță, preferat prin dimensiunile sale ideale. Faptul că Jest Electric este lider de piață în doar doi ani este un indiciu că luăm măsurile corecte. Vom continua să dezvoltăm diferite modele de înaltă calitate și performanță și să le aducem pe piață pentru a avea un cuvânt de spus în domeniul transportului public ecologic în Europa”, a spus Okan Baș, CEO Karsan.

Cu o manevrabilitate ridicată și confort oferit pasagerilor, Jest Electric beneficiază de un motor electric care oferă 170 CP şi un cuplu de 290 Nm şi de bateriile de 44 și 88 kWh. Sistemul de frânare regenerativă, care oferă o autonomie de până la 210 km și cea mai bună performanță a clasei de autobuze mici de 6 metri, le permite bateriilor să se reîncarce cu 25%. Jest Electric este echipat cu un ecran tactil multimedia de 10,1 inch, are bord complet digital, operare fără cheie, porturi USB și infrastructură compatibilă Wi-Fi la cerere.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare