Polonia este o piață atractivă pentru firmele din Germania, Franța și Benelux. Operatorul logistic polonez Rohlig Suus Logistics își sprijină clienții în aceste demersuri, oferind servicii de depozitare la unitatea din Tarnowo Podgórne (lângă Poznań), transport internațional, distribuție internă și servicii vamale.

Germania este cel mai important partener comercial al Poloniei – ponderea ei depășește 20% în importurile și exporturile poloneze. Franța, Regatul Unit, Belgia și Țările de Jos joacă, de asemenea, un rol crucial. Locația geografică, infrastructura, resursele academice și științifice și sprijinul pentru serviciile moderne de afaceri atrag companiile occidentale să își stabilească centrele logistice în Poznań, iar regiunea servește ca hub între Polonia și țările vest-europene. „Suntem prezenți în Poznań de peste 20 de ani. Observăm importanța tot mai mare a regiunii ca hub logistic, atât pentru companiile occidentale care oferă produse pe piața poloneză, cât și pentru distribuția în Europa Centrală și de Est și Ucraina. De asemenea, este important pentru antreprenori să-și extindă afacerile în Germania, Franța, Anglia și țările Benelux”, spune Adam Galek, membru al CA al Rohlig Suus Logistics. „La atractivitatea orașului Poznań contribuie infrastructura rutieră – orașul se află la intersecția a două coridoare din Rețeaua TEN-T: Marea Nordului-Baltică și Marea Baltică-Adriatică, o infrastructură intermodală dezvoltată, facilitățile științifice și de cercetare și accesul la forță calificată de muncă.”

De la filiala din Poznań, compania oferă curse regulate LTL către Germania (tranzit 24 h), Franța, Belgia și Olanda (tranzit 1-2 zile). Suus oferă, de asemenea, curse FTL și o rețea de distribuție internă în care mărfurile sunt livrate în Polonia în 24 de ore. În plus, de la terminalele intermodale din regiunea Poznań, organizează conexiuni regulate către UK, Germania și Benelux, printre altele. Operatorul polonez gestionează şi livrările de containere către porturile din Europa de Vest și Polonia.

Facilitatea din Tarnowie Podgórne, cu o suprafață operațională de peste 40.000 m2, combină funcțiile unui depozit logistic (peste 32.000 m2) și ale unui terminal de transbordare (peste 8.000 m2). Noul depozit oferă, de asemenea, peste 77.000 de spații pentru paleți şi îndeplinește cerințele Inspecției Sanitare în ceea ce privește controlul vamal al mărfurilor.

Suus furnizează servicii precum preluarea comenzilor, banding și crearea de kit-uri pentru produse, vămuire și Vendor Managed Inventory (VMI) prin care companiile pot gestiona eficient inventarul de componente. „Filiala noastră este răspunsul la cererea tot mai mare de servicii logistice din regiune. Combinația dintre un depozit înalt cu mai mulți clienți și un terminal de transbordare accelerează semnificativ procesele logistice. În fiecare zi, gestionăm 20-25 de linii LTL în transport internațional și aproximativ 100 în distribuția internă”, spune Justyna Stróżyk, directorul sucursalei Poznań, Rohlig Suus Logistics.

Depozitul se înscrie și în strategia de dezvoltare a companiei în domeniul livrărilor de paleți pe last mile. În ianuarie, operatorul polonez a achiziționat Expert, companie cu sucursală în Poznań, specializată în astfel de servicii, precum și în furnizarea de servicii suplimentare, inclusiv montaj de mobilă sau electrocasnice.

Noua filială se află în curs de certificare BREEAM Excellent. O rețea de luminatoare elimină nevoia de iluminare în timpul zilei. Facilitatea include şi o instalație fotovoltaică, zone de încărcare a mașinilor electrice și iluminare LED cu un sistem de control inteligent (DALI).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare