Pandemia a perturbat grav traficul feroviar din martie 2020 încoace. În urma introducerii măsurilor guvernamentale, cum ar fi blocajele, interdicţiile, lucrul de acasă și diversele restricții, traficul de mărfuri și de pasageri a scăzut cu peste 20% în comparație cu ianuarie 2020.

Niveluri comparabile cu cele de la începutul anului nu s-au mai revăzut până în iulie, iar volumele de trafic au fost totuși mai mici decât în 2019. Traficul a scăzut cu 8% pe un an, în ansamblu.

Acest lucru este arătat în cel mai recent raport anual publicat de organizația feroviară globală UIC cu date din Europa, Asia, Orientul Mijlociu și Africa.

Același model poate fi observat și în ceea ce privește numărul lunar de accidente, cu o scădere bruscă în aprilie, urmată de o creștere progresivă până în septembrie și apoi de o nivelare în ultimul trimestru al anului.

Numărul de accidente care au implicat persoane a scăzut cu 34% la trecerile la nivel și cu 12% în alte părți. Alte tipuri de accidente au avut loc cu aceeași frecvență ca în 2019.

Privind anul în ansamblu și comparativ cu 2019, accidentele au scăzut cu 11% în total (3.742 accidente în 2020, față de 4.187 accidente în 2019).

Aproape 90% dintre accidente au fost cauzate de terți, potrivit raportului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut