Situația din Europa și problemele de disponibilitate a șoferilor se traduc prin necesitatea angajării de şoferi calificați din afara UE. Chiar mai proactiv decât înainte, companiile de transport caută în mod constant noi oportunități de recrutare pe toate piețele disponibile. Polonia și Lituania sunt cele două țări din UE care angajează cel mai mare număr de șoferi din afara UE, iar Girteka este una dintre companiile care își extinde geografia de angajare a șoferilor în Asia și în țări precum India sau Filipine. „Drivers first” este mentalitatea cu care Girteka îşi sprijină șoferii în dezvoltarea profesională și bunăstarea lor. Iar dacă angajații sunt bine pregătiți, mulțumiți și se simt sprijiniți, își pot atinge obiectivele profesionale și de afaceri în mod eficient.

Pentru a putea conduce un camion Girteka, un candidat trebuie să îndeplinească anumite criterii. Experiența în muncă, referințele bune ale foștilor angajatori și cunoașterea limbilor străine sunt considerate avantaje. Deși engleza este limba oficială a Girteka, aceasta nu este obligatorie, deoarece compania susține multiculturalismul și internaționalismul.

Înainte ca șoferul să plece pe o anumită rută, acesta urmează cursuri de briefing și formare internă, inclusiv cursuri Cod 95 cu certificat. După obținerea permisului de conducere și parcurgerea tuturor procedurilor necesare, responsabilul de personal convine cu responsabilul de transport asupra datei plecării șoferului. Candidații sunt apoi repartizați să lucreze singuri sau în echipaj, în funcție de experiența lor anterioară.

Cei care se alătură Girteka pentru prima dată primesc un cont bancar, asigurare de sănătate și sejururi de două nopți la un hotel, pentru a ușura povara financiară la sosire. În ceea ce privește camioanele, Girteka le garantează că vor lucra în cabine de cel puțin capacitate medie sau mare, cu un acoperiș de înălțime medie, astfel încât să aibă suficient spațiu pentru a-și îndeplini sarcinile și pentru a se odihni.

Toți șoferii noi și actuali sunt instruiți la Academia Girteka. Există mai multe centre la principalele divizii Girteka, în Vilnius și Siauliai (Lituania), precum și lângă Poznań (Polonia). Fiecare centru oferă programe de formare pentru dobândirea calificărilor profesionale de conducător auto și îmbunătățirea periodică a acestora.

Instruirea oferă, de asemenea, o privire de ansamblu asupra cauzelor celor mai frecvente accidente și sfaturi pentru a ale evita.

Iar inițiativa de conducere ecologică a lui Girteka se numește Liga ECO. „Educația și formarea sunt cele mai importante stimulente în asigurarea profesionalismului șoferilor. Cu toate acestea, condițiile de conducere sunt la fel de importante. A avea o flotă foarte tânără de camioane (vârsta medie 2,5 ani) înseamnă că firma este mai eficientă în crearea unui mediu mai confortabil pentru șoferi, ceea ce le reduce stresul și volumul de muncă. Vehiculele au specificații și opțiuni diferite, însă, când vine vorba de siguranță, există anumite standarde pe care Girteka se străduiește să le îndeplinească.”

De exemplu, camioanele sunt limitate la o viteză maximă de 80 km/h pentru siguranța rutieră și pentru reducerea emisiilor de CO2. Tipul de baterie folosit este doar AGM (Absorbent Glass Mat), un tip avansat de baterie plumb-acid etanșă și mai sigură în cazul unui accident de circulație. O altă caracteristică de siguranță e reprezentată de sistemele electronice de frânare cu indicare a grosimii plăcuțelor de frână și avertizare de uzură a plăcuțelor. Acestea sunt doar câteva dintre soluțiile care asigură o siguranță sporită a șoferului și a încărcăturii. „Cu 26 de ani de experiență în industria transportului rutier de mărfuri și 18.000 de șoferi pentru care suntem responsabili, Girteka lucrează din greu pentru a se asigura că condițiile pentru dezvoltarea profesională a șoferilor și bunăstarea la locul de muncă continuă să se îmbunătățească, iar compania rămâne în continuare un angajator atractiv.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare