USER a început înscrierile pentru o nouă serie de cursuri pentru obținerea diplomei FIATA în Expediții de Marfă, cu începere în septembrie. De curând, cursurile organizate de această organizație au fost revalidate pentru următorii patru ani. Prima validare a cursurilor USER a avut loc în 2005, iar de atunci au fost acordate peste 75 de diplome FIATA în Expediții de Marfă specialiștilor români.

Cursurile organizate de USER (Uniunea Societăților de Expediții din România) pentru obținerea diplomei FIATA în Expediții de Marfă au fost revalidate după un proces complex care a durat două luni. În procesul de revalidare, reprezentanții grupului FLI s-au asigurat că USER respectă și implementează în mod corespunzător Standardele Minime elaborate de  FIATA (14 module acoperind toate modurile de transport, precum și serviciile conexe) și că folosește o metodologie de formare adecvată. După ce a fost verificată întreaga documentație, USER a participat la o întâlnire online cu validatorii FIATA și cu președintele FLI, proces ce a încheiat cu succes auditul și în urma căruia a obținut Certificatul de revalidare pentru încă 4 ani.

La Reuniunea HQ ce a avut loc în mai la Geneva, președintele FIATA, Ivan Petrov, i-a înmânat acest certificat președintelui USER, Marius Cae.

Prima validare a cursurilor USER a fost în 2005, iar de atunci au fost acordate expeditorilor români peste 75 de diplome FIATA în Expediții de Marfă. Cea mai recentă sesiune de cursuri, la care au participat 22 de persoane, a fost finalizată la sfârșitul lunii iunie 2022.

Următoarele cursuri vor fi organizate începând cu luna septembrie, iar înscrierile au început deja. Cei care doresc să urmeze doar pachete de curs specializat pe moduri de transport (rutier, aerian, maritim, feroviar), obținând Diploma de competență USER, sunt invitaţi să completeze Formularul de înscriere de pe site-ul USERhttps://user.ro/cursuri/

USER este singura organizație din țara noastră care desfășoară cursuri complete de expediții de mărfuri. Membră FIATA, USER este abilitată de această federație internațională să organizeze cursurile sub egida sa, astfel încât, la absolvirea acestora, cursanții pot obține Diploma FIATA în Expediții de Marfă. O dată la 4 ani, aceste cursuri trebuie revalidate de FIATA, prin Institutul său de Logistică (FLI), înființat pentru a reuni sub o singură umbrelă toate activitățile și inițiativele acestei federații internaționale în domeniul formării și educației.

USER obținuse ultima revalidare a programului său de cursuri în anul 2018, așadar, în primăvara acestui an a primit invitație de la FIATA pentru un nou audit de verificare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare