2021 a fost un an al provocărilor diverse pe care Dachser le-a putut stăpâni cu mare rezistență şi stabilitate. În același timp, compania a stabilit un curs strategic important, în special în ceea ce privește activitățile sale de protecție a climei, potrivit declaraţiei lui Burkhard Eling, CEO Dachser.

Anul 2021 a fost anul blocajelor lanțului de aprovizionare. Tulburările rezultate din pandemia de coronavirus, precum și vremea extremă și blocarea Canalului Suez, au aruncat o lumină atât de puternică asupra deficiențelor existente în infrastructura logistică globală, încât unii oameni vorbesc acum despre o „nouă economie de deficit”, punând în pericol creșterea economică. „Suntem o echipă puternică, așa că împreună cu clienții și partenerii noștri am reușit cu succes să menținem lanțurile globale de aprovizionare în funcțiune și să oferim calitate înaltă. Pentru asta este concepută rețeaua noastră rezistentă. În același timp, am stabilit anul acesta un curs strategic care ne ajută să abordăm problemele din viitor.”

COP26, Conferința ONU privind schimbările climatice, care a avut loc anul acesta la Glasgow, a adus în atenție una dintre aceste probleme. În anii viitori, urmărirea unei durabilităţi mai mari va fi principala forță care va determina agenda globală. „Industria noastră nu face excepție; cursul politic pentru o logistică mai durabilă a fost stabilit de mult. Drumul de urmat va fi provocator, parțial pentru că tehnologiile cheie sunt încă – mai mult sau mai puțin – în faza incipientă, de încercare. La Dachser, ne angajăm pe deplin în problema protecției climei și o abordăm în mod proactiv: în prezent extindem conceptul nostru de centru de oraș fără emisii în 11 orașe europene, trecem la megaremorci în toată Europa și investim în panouri fotovoltaice. Începând cu 2022, toate achizițiile noastre de energie electrică din întreaga lume vor fi ecologice. În plus, vom achiziționa mai multe camioane electrice cu baterii și stații de reîncărcare, vom participa la testarea camioanelor cu hidrogen și, de asemenea, vom converti treptat flota noastră de mașini din companie.”

Toate aceste măsuri sunt pași individuali, dar împreună reprezintă angajamentul Dachser de sustenabilitate. „Vom urma această cale împreună cu clienții, angajații, producătorii de vehicule și partenerii, deoarece singura modalitate de a atinge obiectivele pe care comunitatea globală și le-a stabilit este prin combinarea eforturilor noastre”, a mai spus Burkhard Eling.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut