Compania de logistică a preluat un pachet majoritar de 80% în joint-venture-ul Dachser & Fercam Italia pentru grupaj și logistică contractuală din Italia.

În urma revizuirii legislației concurenței și a aprobării de către Comisia Europeană în noiembrie 2023, Fercam a început procesul de separare a două dintre diviziile sale de afaceri – Logistică şi Distribuție, cu aproape 1.000 de angajați și 43 de locații în Italia – de restul companiei, pentru a forma o organizație independentă pentru operațiuni de grupaj și logistică contractuală în Italia. Asociația mixtă, cunoscută sub numele de Dachser & Fercam Italia, și-a început activitatea la începutul acestui an. După o perioadă de tranziție, Dachser s-a alăturat companiei pe 28 martie 2024, iar achiziția a fost finalizată.

Pe lângă cele 20% din acțiuni rămase, Fercam SpA păstrează în totalitate diviziile Fercam Transport (rutier și feroviar național și internațional), Fercam Air & Ocean și Fercam Special Services, inclusiv toate filialele internaționale; aceste unități nu vor face parte din noua asociere. „Dachser & Fercam Italia completează rețeaua noastră europeană pentru transportul și depozitarea bunurilor industriale și de larg consum”, spune Burkhard Eling, CEO Dachser. „Această achiziție ne consolidează expertiza în deservirea clienților din întreaga Europă cu standarde uniforme de calitate și performanță. În acest scop, vom investi în capacitatea de logistică, digitalizare, în acțiuni împotriva schimbărilor climatice și, în special, în angajații noștri din Italia.”

Dachser și Fercam au un parteneriat de 20 de ani în care compania de familie din Tirolul de Sud a distribuit deja transporturi de marfă generală de bunuri industriale și de larg consum din rețeaua europeană Dachser din Italia și a alimentat transporturile corespunzătoare din Italia în rețeaua europeană. Integrarea completă în sistemele și procesele Dachser poate începe acum, au spus ambele companii.

Preluarea pachetului majoritar este a treia achiziție majoră pe care Dachser a făcut-o pentru a-și extinde rețeaua de transport și logistică în Europa, după Graveleau (Franța, 1999) și Azkar (Spania, 2013). Linia de business European Logistics a Dachser nu are locații proprii în Italia, așa că nu apar structuri duplicat. Toți angajații diviziilor de distribuție și logistică ale Fercam s-au transferat la societatea mixtă Dachser & Fercam Italia.

În linia de business Food Logistics, care se ocupă de transportul și depozitarea alimentelor refrigerate, Dachser este reprezentată în Italia din 2017 cu trei locații și aproximativ 270 de angajați. Dachser Italy Food Logistics va continua să opereze independent pe piață.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut